Νέα
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Η Ενέργεια συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75 % από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
3o Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
Ειδική Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ε.Κ.Τ.
Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Δραστηριότητα του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας

-          Συνεχίζει να λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του Λυκείου Ελληνίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας. Δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να δηλώσουν έμπρακτα τον εθελοντισμό τους, με μια πράξη που δίνει συνέχεια στη «λυκειακή προσφορά», με κοινωνικό όφελος αλλά και ανταποδοτικό συναίσθημα για όποιον συνεισφέρει. Για Πληροφορίες: Λιάνα Θεοδώρου: 2332024970, 6977780455, Βάσω Ντούλη 2332026143, 6988136061.

-          Δεν ξεχνάμε: τα πλαστικά καπάκια από κάθε λογής μπουκάλια που χωρίς σκέψη πετάμε στα σκουπίδια ή στην απλή ανακύκλωση, τα μαζεύουμε γιατί εξασφαλίζουν αμαξίδια σε συνανθρώπους μας με αναπηρία. Με τη συμβολή όλων των τμημάτων, αλλά και άλλων συλλόγων, σχολείων και μεμονωμένων ατόμων, συνεχίζεται η συλλογή, ώστε να μαζευτεί ένας ικανοποιητικός αριθμός και να δοθεί εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

-          Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα μαθήματα στο τμήμα «στοιχείων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές. Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν αφιλοκερδώς από την εκπαιδευτικό Μαρία Σγουρίδου Τσίτση και συμμετείχαν δωρεάν γυναίκες από 6 χώρες. Σε μια μικρή γιορτή στο σπίτι του Λυκείου γεμάτη συγκίνηση, δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος και ανανεώθηκε το ραντεβού για το Σεπτέμβρη, με παλιά και νέα μέλη.

-          Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα του Λυκείου. Τα χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο τον Ακη Τσιάρκα, η χορωδία ενηλίκων με τον Χρήστο Τσίτση και η παιδική χορωδία με τον Αποστόλη Ζαφειρίου. Η συμμετοχή των μελών μας στις εκδηλώσεις ήταν και φέτος καθοριστική, με το μεράκι των δασκάλων να εμπνέει μικρούς και μεγάλους. Οι χορευτικές ομάδες εμφανίσεων θα συνεχίσουν τις πρόβες τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για τις απαιτήσεις των καλοκαιρινών φεστιβάλ και εκδηλώσεων που θα συμμετέχουν.

-          Οι προσεχείς εκδηλώσεις που θα πάρουν μέρος οι χορευτικές ομάδες είναι οι εξής:

  • «Οσο γυρίζει ο χορός, ο κύκλος μεγαλώνει», το Σάββατο 11 Ιουνίου στο γήπεδο της Εδεσσας, εκδήλωση που συνδιοργανώνουν όλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της Εδεσσας και τελεί υπό την αιγίδα της αντιπεριφέρειας Πέλλας, του δήμου Εδεσσας, της Τουριστικής Εδεσσας κλπ, και όπου θα συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι και χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα.
  • Υποστηρίζοντας το έργο των "γιατρών χωρίς σύνορα", με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στα προβλήματα των προσφύγων, συμμετέχουμε στη δράση "Χορεύοντας χωρίς σύνορα", μετά από πρόσκληση της εταιρίας «Πλέγμα». Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12μ. στην Πλατεία Καρατάσου, η ελληνική παράδοση συναντά τους πρόσφυγες. Ενώνουμε κι εμείς τις δυνάμεις μας και μαζί με τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Αθήνα, την Πάτρα... κάνουμε τον κύκλο μεγαλύτερο, μέσα από μουσικές και χορούς της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων.
  • 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών παιδικών-εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, που διοργανώνει ο Λαογραφικός Μουσικός Χορευτικός Σύλλογος Ιερισσού «ο Καγκελευτός», με συνδιοργάνωση του δήμου Αριστοτέλη για τα «2400 χρόνια Αριστοτέλη», στις 25 Ιουνίου 2016.