Νέα
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Η Ενέργεια συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75 % από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
3o Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
Ειδική Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ε.Κ.Τ.
Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών χορών 17-19 Νοεμβρίου 2017

Το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας συνεχίζει για τρίτη χρονιά και διοργανώνει το Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών, 17-19 Νοεμβρίου 2017. Στα πλαίσια τηε διοργανώσης γίνεται μια βραδιά χορού όπου συμμετέχουν χορευτικές ομάδες Λυκείων των Ελληνίδων και μια ημερίδα που το θέμα της ειναι "εναλλακτικές προσεγγίσεις στην λαϊκή παράδοση".

Ξεκινώντας πέρσι με την παρουσίαση απο αξιόλογους ομιλητές "την δημιουργική διαδιακσία προετοιμασίας μιας χορευτικής παράστασης" ακούσαμε απο επιφανείς ανθρώπους του θεάτρου πώς αυτοί εμπνεύστηκαν απο την λαϊκή παράδοση και προσάρμοσαν στις παραστάσεις τους στοιχεία της. Φέτος αξιόλογοι δάσκαλοι χορού θα μιλήσουν για το πώς πειραματίζονται και δίνουν ενα άλλο χρώμα και ιδεολόγημα σε παραστάσεις διαφορετικές απο αυτές που συνηθήσαμε να βλέπουμε. Ακόμα, μια χορογράφος μοντέρνου χορού, πώς εμπνέυστηκε απο τον παραδοσιακό χορό και τον αξιοποίησε στις χορογραφίες της.

Πιστεύοντας οτι θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην ενδυματολογική προσέγγιση μιας δημιουργικής παράστασης , κάνουμε μια πρώτη νύξη ως προς αυτό και υποσχόμαστε οτι η επόμενη ημερίδα μας θα έχει μοναδικό θέμα ¨τη φορεσιά"

Προσκαλούμε τα ενδοιαφερόμενα Λύκεια των Ελληνίδων να συμμετέχουν τόσο με τις χορευτικές ομάδες τους όσο και  με τα Διοικητικά Συμβούλια, τους δασκάλους  και τους μεγάλους χορευτές για να παρακολουθήσουν την ημερίδα μας.

Φυσικά και δεν θα λείψουν τα γλέντια και οι χοροί και οι ιδιαίτερες γεύσεις της Νάουσας.

επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του φεστιβάλ και λίγα λόγια για την ημερίδα

πληροφορίες στο τηλ.2332024717,6985808060

 


Λήψη αρχείων

αρχείο doc - 51,5 kb (αρχείο doc - 51,5 kb)
αρχείο doc - 32 kb (αρχείο doc - 32 kb)
αρχείο ppt - 5,88MB παρουσίαση του 3ου φεστιβάλ σε ppt (αρχείο ppt - 5,88MB)
αρχείο WMV - 5,08MB (αρχείο WMV - 5,08MB)